luni, 2 februarie 2015

Ceaiul verde - elixirul sanatatii

        Ceaiul verde este o băutură foarte cunoscuta în toata lumea fiind obţinut din frunzele nefermentate ale plantei Camellia sinensis.
          Deşi ceaiul verde a fost asociat cu efecte benefice asupra organismului timp de mai multe secole, doar în ultimii ani i-au fost dovedite proprietăţile curative. Majoritatea efectelor benefice ale ceaiului verde se datorează polifenolilor, antioxidanţi foarte puternici.
          Cateva indicatii terapeutice ar fi: tratamente de slabire; intarzie imbatranirea prematura a tenului; reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute; obezitate, greutate in exces; oboseala intelectuală sau fizică; reţinerea apei în organism.
          Pentru a absorbi cât mai bine antioxidantii si alti compusi cu functii vindecătoare ai ceaiului verde, se recomandă să se bea o cană de ceai de cateva ori pe zi, de 3-4 ori. 
          Culoarea naturală a ceaiului infuziei nu trebuie să fie închisă, ci deschisă, de un galben pal. De un singur lucru trebuie sa tineti cont si anume, ceaiul verde nu se prepara cu apa clocotita si nici nu se fierbe, deoarece isi va pierde din proprietati si va avea un gust amar. În cazul acesta,daca este amar, înseamnă că n-a fost infuzat corect. Specialistii în prepararea ceaiului spun că în mod normal acesta nu este amar. 
          Dacă folosiți în schimb mult zahăr si lămâie, acestea vor schimba aroma ceaiului. De regulă aroma sa este foarte puternică, acesta fiind degustat precum vinul.

 Beneficiile ceaiului verde

 -Uleiurile esenţiale conferă ceaiului verde gustul şi aroma specifică şi ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge

 -Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cofeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism, dar tocmai acest efect mai lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare, pe care o induce în organism, se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea.

 -În cazul cancerului la plămâni, colon, al sistemului digestiv, al pielii, la sân sau de prostată, antioxidanţii din ceaiul verde par a reduce dimensiunile şi ocurenţa unor astfel de tumori sau previn dezvoltarea lor. 

-Cercetările au arătat că polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.

 -Prin conţinutul de L-teanină, ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea tonusului psihic, creând o stare generală de bine care se va reflecta în îndeplinirea cu succes a provocărilor cotidiene. 

-Frunzele de ceai verde sunt un excelent exfoliant natural, dar şi o eficientă loţiune tonică. Pune o mână de frunze de ceai verde într-un bol cu apă minerală, la temperatura camerei, şi lasă-le să acţioneze cel puţin o oră. După, strecoară lichidul şi foloseşte-l cu ajutorul unei dischete demachiante. Tenul tău va străluci de sănătate. Tot acest lichid îl poţi folosi în cazul ochilor umflaţi sau încercănaţi, îmbibând dischete de bumbac, pentru comprese. 
 
            
         Magazinul virtual http://www.fredditomoon.ro  a adus pe rafturile sale multe sortimente de ceai infuzie, ceai verde, ceai negru, ceai cu aroma de vanilie, fructe de padure, etc dar si sortimente de ciocolata calda , frappe, ceainice, cani, accesorii pentru ceai, toate pentru dumneavoastra. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu